Wat is een WordPress child theme?

Een WordPress child theme is een thema dat is gebaseerd op een bestaand WordPress-thema, ook wel het hoofdthema genoemd. Een child theme erft de functionaliteit en stijl van het hoofdthema, maar biedt de mogelijkheid om deze aan te passen zonder de code van het hoofdthema te wijzigen.

Een child theme is nuttig wanneer je wijzigingen wilt aanbrengen in het thema van je website, zoals het aanpassen van de kleuren, lettertypen, lay-out of functionaliteit. Door een child theme te gebruiken, kun je deze wijzigingen aanbrengen zonder de oorspronkelijke code van het hoofdthema aan te passen. Dit is belangrijk omdat het updaten van het hoofdthema anders alle wijzigingen die je hebt aangebracht, zal overschrijven.

Een WordPress child theme bestaat uit een stylesheet (style.css) en eventueel andere bestanden zoals functions.php en templates. De stylesheet van het child theme verwijst naar de stylesheet van het hoofdthema, zodat de stijlen van het hoofdthema kunnen worden overgenomen. Door nieuwe regels aan de stylesheet van een child theme toe te voegen, kun je de stijl van de website aanpassen.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.