Wat zijn permalinks en hoe pas ik deze aan in WordPress?

Permalinks zijn de permanente links die worden gebruikt om de pagina's en berichten op je website te identificeren en te delen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en kunnen helpen bij het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten.

Het wijzigen van permalinks in WordPress kan een belangrijke stap zijn bij het optimaliseren van je website. Hieronder leggen we uit waarom het aanpassen van permalinks belangrijk kan zijn en hoe je dit kunt doen.

Waarom permalinks aanpassen?

Permalinks zijn belangrijk voor SEO omdat zoekmachines ze gebruiken om te begrijpen waar een pagina of bericht over gaat. Als de permalink geen relevante informatie bevat, zoals trefwoorden of de titel van de pagina, kan dit de SEO-waarde van de pagina verminderen.

Hoe pas ik de permalink structuur aan in WordPress?

Het aanpassen van permalinks in WordPress is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Ga naar de instellingen van je WordPress-dashboard en klik op 'Permalinks'.
  2. Selecteer de permalink-structuur die je wilt gebruiken. WordPress biedt verschillende opties, zoals 'Berichtnaam', 'Datum en naam' en 'Aangepaste structuur'. Kies de optie die het beste bij jouw website past. Een veelgebruikte optie is "Berichtnaam". Als je voor de optie 'Aangepaste structuur' kiest, kun je een eigen permalink-structuur samenstellen.
  3. Klik op 'Wijzigingen opslaan' om de nieuwe permalink-structuur toe te passen op je website.

Na het wijzigen van de permalinks, moet je ervoor zorgen dat eventuele oude links op je website of elders op internet worden bijgewerkt naar de nieuwe links. Dit kan worden gedaan met behulp van een redirect-plugin zoals 'Redirection'.

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van je feedback. Probeer het later nog eens.

Nog hulp nodig? Contact Contact